Koffieboon

Veel gevoel voor het bijzondere

Het geheim van het unieke karakter van Dallmayr koffie is al te vinden in de ongebrande koffie: wij gebruiken uitsluitend de fijnste hooglandsoorten uit de beste teeltgebieden ter wereld. Onze belangrijkste leveringslanden zijn Ethiopië, Papoea-Nieuw-Guinea, Colombia en Brazilië.

De weg van de koffiebonen is lang. Onze koffie-inkopers zien zorgzaam toe op een gelijkblijvend hoge kwaliteit en volgen nauwgezet de ontwikkeling van de bonen van hun land van oorsprong tot aan de toonbank van de winkel.


Onze merkenwereld

Duik in onze verscheidenheid

Koffiemerken

De bereidingswijzen

Vind de passende koffie naar uw smaak

Bereiding

Kwaliteitsgarantie

Ontdek het beste van het beste
Kwaliteitsgarantie

Duurzaamheid

Lees waar en hoe wij ons inzetten
Duurzaamheid

Koffieweetjes

Kom alles te weten rondom het boeiende thema koffie
Koffieweetjes


Familiebedrijven in plaats van grote plantages

Arabica-bonen uit het hoogland van Ethiopië vormen de basis voor nagenoeg alle soorten koffie van Dallmayr. In het Oost-Afrikaanse land is sprake van een ideaal samenspel van vruchtbare grond, hoge ligging en klimaat. Ook vandaag de dag nog worden de bessen van koffiebomen geoogst, die wild in het oerwoud of op kleine, agrarische beplantingen groeien.

Kwaliteit van de boon tot het kopje

In nauw contact met de boeren overtuigen onze experts zichzelf ter plekke. De koffiebessen aan de struiken laten al vermoeden welke kwaliteit de bonen en uiteindelijk het kopje koffie zal hebben. Onze experts kopen alleen de koffie die in op hoge niveaus met een gunstig klimaat langzaam geheel uitrijpen, zorgvuldig geplukt en voorbereid worden. De koffiebessen worden vervolgens in een speciaal procédé „gewassen“, hetgeen dient om de ongebrande koffie nog verder te verfijnen.

Koffieproeverij

Mooi dat zoiets goeds nog bestaat

In Duitsland testen onze experts tot wel 400 kopjes koffie per dag, om verschillende leveringen te controleren en de mengsels vast te stellen. De uitdaging is om, ondanks schommelende oogstresultaten, steeds weer hetzelfde smaakprofiel van de afzonderlijke Dallmayr-soorten te bereiken. Zo garanderen wij dat bijvoorbeeld uw kopje prodomo of Crema d'Oro altijd even goed smaakt.

Gewoon
piramidaal!

Genieten op kantoor
Vraag nu informatie aan!

Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.