Koffieboon

Een kijkje achter de boon

Er is bijna geen ander natuurproduct waarover zoveel legenden en anekdotes de omloop doen als over koffie. Over bijna geen andere drank is zoveel geschreven – er zijn alleen al 19.000 wetenschappelijke onderzoeken. Op deze pagina openen wij voor u de poort naar het „koffieavontuur“ en naar vele interessante thema's, die ver boven ons assortiment uitgaan. Meer daarover leest u telkens op onze internationale website.

Kwaliteitsgarantie

Het bedrijf Dallmayr in München is al 300 jaar lang bekend om zijn specialiteiten. Al in 1900 behoorde Dallmayr tot de toonaangevende delicatessenhuizen van Europa en was het onder andere hofleverancier aan het Beierse koningshuis en het Duitse keizerlijke hof in Berlijn. Ook vandaag de dag nog is het ons doel, altijd en overal topkwaliteit te bieden. Zowel in het geval van koffie, thee alsook bij onze delicatessen.

Duurzaamheid

Als familiebedrijf voelen wij ons van oudsher niet alleen jegens onze medewerkers, maar ook jegens de koffieboeren en hun milieu verplicht. In Ethiopië en Tanzania zetten wij ons concreet in. De samenwerkingen met de Almaz- en Karlheinz Böhm-stichting alsmede het Jane Goodall-instituut zijn voor ons een gelegenheid die ons aan het hart ligt. Producten met UTZ Certified-, Bio- en Fairtrade-keurmerk ronden ons assortiment af.

Koffieweetjes

Wist u al dat ongebrande koffiebonen van de gedroogde pitten van de koffiebes ongeschikt zijn voor consumptie? Ze hebben alleen een lichte smaak van hooi. Pas na het branden, worden er chemische reacties op gang gebracht, die wel 1.000 verschillende aroma's uit de boon halen. De Dallmayr koffieweetjes gaan de geheimen van de boon op het spoor. Volg ons …

Mediatheek

Hele generaties in Duitsland kennen de televisiereclame met de onmiskenbare Dallmayr-melodie, die als het ware een geur van vers gebrande koffie in huis brengt. Luister er een keer naar en kijk naar de actuele en historische Dallmayr-spotjes. In de mediatheek vindt u overigens ook koffielounge-muziek om te chillen met koffie.


Meer over deze thema's komt u te weten op onze internationale website:

Kwaliteitsgarantie

Het beste van het beste

Kwaliteitsgarantie

Duurzaamheid

Waarden beleven. Duurzaam handelen.

Duurzaamheid

Koffieweetjes

Goed om weten

Koffieweetjes


Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.