Diep in het theekopje kijken

Thee drinken is net als op reis gaan. In een kopje gaat een hele geschiedenis schuil – van de teelt en het plukken van de theebladeren aan het begin, via hun verwerking tot aan de veredeling met geraffineerde kruiden, edele aroma's, fijne vruchten en bonte bloesem. Wat zijn de belangrijkste theeteeltgebieden? Waar ligt de hoogste theetuin ter wereld? Wie legt de smaakprofielen vast en waaraan herkent u manufactuurkwaliteit? Sla hier boeiende hoofdstukken over thee open, die ver boven ons assortiment uitgaan. Meer daarover leest u telkens op onze internationale website.

Manufactuurkwaliteit

Thee is een gevoelig natuurproduct. Zelfs binnen een seizoen zijn er sterke kwaliteitsschommelingen: een paar uur extra zon en meteen smaakt de thee, die 's ochtend geplukt wordt, anders dan 's middags. De fijne neus en de getrainde blik van onze thee-experts kan hier zeer goed onderscheid maken: de basismelanges voor alle soorten werden ingekocht op hun kwalitatief hoogtepunt en na nauwgezette tests – vervolgens zorgvuldig met de hand gemengd en met bescherming van het aroma verpakt.

Theeweetjes

Wist u dat thee volgens een legende in China reeds ca. 5.000 jaar geleden per toeval ontdekt is? Waarin zwarte van groene thee verschilt en waarom kruidenthee om precies te zijn helemaal geen thee is? Wat gaat er schuil achter de bladgraad SFTGFOP1? En waar moet u op letten bij de bereiding van thee? De antwoorden vindt u in onze theeweetjes.

Theeproeven

Men zegt dat vroege Chinese theemeesters konden bepalen of een kop thee was opgegoten met water uit de buurt van de oever, uit het midden van de rivier of uit een bron. Ook van onze theemeester wordt veel gevraagd. Dagelijks proeft hij ongeveer 300 kopjes, zodat de kwaliteit en het smaakprofiel van de 115 theesoorten van Dallmayr altijd op topniveau zijn.


Meer over deze thema's komt u te weten op onze internationale website:

Manufactuurkwaliteit 

Ontdek het beste
van het beste

Manufactuurkwaliteit

Thee weetjes

Kom alles te weten rondom het boeiende thema thee

Theeweetjes

Theeproeven

Inkijkjes in ons universum van aroma's

Theeproeven


Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.